Test

Vilka vi är

Det hela började 1948. Under mer än tre årtionden har vårt företag utvecklats med hjälp av olika licensierade produkter inom medicinteknik. I början av 80-talet beslutade vi oss dock för en ny strategi – att utveckla och marknadsföra egna produkter, istället för att distribuera licensprodukter.

På den tiden var kvarliggande katetrar den vanligaste lösningen för patienter som inte kunde tömma blåsan på naturligt sätt. För användaren var detta en smärtsam och tidskrävande procedur som ofta ledde till komplikationer som urinvägsinfektioner. Det fanns verkligen behov för ett bättre alternativ.

En kateter med hydrofil yta utvecklades av företagets forskare och ett antal tillämpningar utvärderades. Målet var att ta fram en tappningskateter för engångsbruk som hade minimal friktion under hela kateteriseringen. Efter en hektisk tid av produktutveckling beställdes en fullskalig beläggningsmaskin för att kunna producera en kateteryta av högsta kvalitet och vi flyttade till nya lokaler där produktionen kunde få plats. I augusti 1983 var LoFric© klar för lansering.

Ren Intermittent Kateterisering (RIK) introducerades på 60-talet, men i och med LoFric växte terapin snabbt och började användas i land efter land. Kort efter introduktionen på marknaden gjordes ytterligare förbättringar och den nya LoFric med Urotonic™ Surface Technology lanserades i januari 1986. Ända sedan dess har LoFric varit en riktig framgångssaga.

Idag har LoFric funnits på marknaden i mer än trettio år och har genom en kontinuerlig förbättringsprocess utvecklats till ett ännu bättre val för människor som har behov av intermittent kateterisering. Otaliga användare kan intyga att LoFric katetrar glider smidigt och nästan friktionsfritt in och ut i urinröret viket garanterar en säker och bekväm kateterisering över lång tid. Detta går hand i hand med företagets vision – att verkligen göra en skillnad för de som använder våra produkter och vår service. Därför är det med stolthet som vi säger att LoFric är det näst bästa sättet att kissa!
Dela