Test

X
bjorn knutsson employee profile promo image

"Att göra skillnad gör min dag inspirerande!"

Intervju med Björn Knutsson, Brand Manager på Wellspect HealthCare. Björn har arbetat på Wellspect HealthCare i sju år. 

Kan du beskriva en vanlig dag på jobbet?
Det beror helt och hållet på vad som är på gång. Ena dagen är jag i montern på en kongress och säljer in våra produkter och tjänster till läkare och sjuksköterskor. Nästa dag jobbar jag på kontoret i en kreativ workshop med produktutveckling. Tredje dagen tillbringar jag förmiddagen med att svara på mail och sammanställa information om våra konkurrenter och eftermiddagen hos reklambyrån för att diskutera den senaste kampanjen.

Vilka är dina arbetsuppgifter som Brand Manager?
Jag ser till att våra urologiprodukter marknadsförs så effektivt som möjligt och på rätt sätt, och att vi alltid har ett bra erbjudande till våra kunder - både vad gäller produkter och tjänster. Jag är ansvarig för marknadsföringsdelen i olika projekt och bevakar särskilt vad våra konkurrenter håller på med på olika marknader. Jag försöker ge våra användare och kunder en röst inåt så att deras perspektiv alltid finns med i det vi gör. 

Vilka egenskaper är viktiga i ett jobb som ditt?
Att vara lyhörd och analytisk. Det är också viktigt att vara social och utåtriktad, och att sträva efter att hela tiden förbättra erbjudandet till dem som behöver använda våra produkter. Känsla för kommunikation i olika former och språkkunskaper är ju inte heller fel.

Vilka är utmaningarna i ditt jobb?
Att få människor att använda produkter som ingen egentligen vill behöva använda. Jag måste hela tiden ha koll på konkurrenterna och försöka vara bättre, smartare och mer effektiv. Det handlar om att se till att vårt externa fokus och behoven hos våra användare inte tappas bort i allt brus som blir i det dagliga arbetet.

Vad inspirerar dig?
Att göra skillnad. Att märka att mina synpunkter kan påverka vad som ändras hos våra produkter. Det är också inspirerarnde att skapa bra kommunikation, att jobba tillsammans, och ha kul med trevliga och kompetenta kollegor.

Hur kan du göra skillnad?
Genom att förstå behoven hos våra användare och kunder och ta det vidare internt så att Wellspect skall kunna förbättra produkter och service. Jag hoppas att det skall bidra till ökad livskvalitet för våra användare.

Hur ser det ut socialt på din arbetsplats?
Det är väldigt inkluderande, öppet, dynamiskt och interaktivt. Vi jobbar i team och vi stöder och hjälper varandra när det behövs.

Vad tycker du mest om med ditt jobb?
Människorna jag får träffa och arbeta med, de omväxlande arbetsuppgifterna, platserna jag får resa till, användarna jag får möjlighet att hjälpa och att kunderna blir nöjda. 

Vilket är ditt bästa minne från ditt jobb på Wellspect HealthCare?
Det är nog interna lanseringarna av antingenr LoFric Sense eller  LoFric Origo – båda var väldigt roliga och givande efter långa och komplicerade projekt.