Test

X
merel zitter employee profile promo image

Merel Zitter

Marknadsassistent
Wellspect HealthCare, Holland

Läs om hur Merel Zitters livstil förändrades genom "HealthMatters", vårt globala hälsoprogram

Den 31 maj sprang våra holländska kollegor loppet "3 Plassenloop Roadrunnersen Zoetermeer" . Merel Zitter var en av dem som gick imål. Här berättar hon om hur  STRIVE gjorde det möjligt.

"För två år sedan blev vi utmanade av Dentsply Sirona att börja träna en gång i veckan. Lite tveksamt (eftersom jag inte alls är den sportiga typen) gjorde jag mina kollegor sällskap för det första träningspasset och till min förvåning upptäckte jag att det var riktigt kul. Sedan dess är jag med och tränar så ofta jag kan och alla som vill är välkomna att träna boot camp med gruppen under en timma. Det har blivit så populärt att inte ens vädret kan stoppa oss och vi har tränat i regn, hagel, iskyla och stekheta dagar.

Vi byter om till träningskläder på jobbet och börjar träningspasset utanför kontoret. Under ledning av vår tränare kör vi en timma fylld av push-ups, sit-ups, burpies, squats, jumping jacks, plankan och kombinerar med löpning. Även om passen var svettiga och effektiva och började ge resultat så ville vi ändå hitta nya utmaningar och börja träna med ett mål: ett 5-kilometerslopp! De flesta av oss hade inte gjort det tidigare. Ärligt talat, en del av oss hade aldrig ägnat oss åt träning alls tidigare (som jag).  De följande veckorna fokuserade vi mer på löpträning för att förbereda oss för loppet.

Söndag morgon 31 maj kände Lisette och jag oss reda att genomföra vårt mål och beslut oss för att starta i ett lokalt lopp som organiserades av "Roadrunners Zoetermeer". Sista söndagen varje månad kan alla som vill börja dagen sportigt genom att starta i loppet. Oavsett om du är nybörjare eller van löpare. Med nummerlappar på ryggen startade vi tillsammans med 115 andra löpare. Mitt personliga mål var att klara av att springa hela sträckan på 5 km och jag hade inte en tanke på någon särskild tid. Första kilometern gick lätt men sedan blev det snabbt jobbigare.

Jag gjorde nog det vanliga nybörjarmisstaget och gick ut för hårt i början för att hålla jämna steg med Lisette. Ingen var gladare än jag när jag äntligen närmade mig målet (där Lisette redan väntade på mig). Jag uppnådde mitt mål och det var en glad överraskning att upptäcka att gjort det på mindre än 30 minuter. Nu håller jag mig till de vanliga boot camp-passen fram till nästa utmaning.”