Test

X
Wellspect HealthCare donates bicycles to UNICEF

Wellspect HealthCare stöttar flickor och unga kvinnor i Ghana

Wellspect HealthCare donerar 50 cyklar inom ramen för ett UNICEF-projekt för att stötta flickor och unga kvinnor på Ghanas landsbygd.

Wellspect HealthCare tillverkar bland annat LoFric Sense kvinnokateter och du kanske undrar vad det har att göra med cyklar? Kopplingen är egentligen ganska enkel – vi vill stötta flickor och unga kvinnor att få mera frihet och en större livskvalitet. LoFric Sense ger sina användare precis detta och cyklarna betyder samma sak: i många fattiga landområden har flickor ofta många plikter i hemmet. Och de som har långt till skolan hinner ofta inte dit i tid, eller är helt enkelt för trötta att följa med i undervisningen på grund av de husliga plikterna.

En cykel gör det enklare för flickorna att komma iväg till skolan och därmed får den utbildning och senare förbättrade möjligheter i tillvaron som vuxen kvinna. Ju bättre möjligheter flickorna får nu, desto bättre möjligheter innebär det för deras egna barn i framtiden.

Cyklarna kommer också barnmorskor och vårdpersonal tillgodo, då de snabbare kan ta sig till de barn och kvinnor som själva inte kan ta sig till en vårdklinik.

UNICEF har i samarbete med lokala myndigheter har hitintills delat ut 6000 cyklar till flcikor på Ghanas landsbygd och Wellspect HealthCare är stolta över att kunna stötta detta projekt.

LoFric Sense – frihet och livskvalitet till flickor och unga kvinnor över hela världen!