Test

X

Uppdaterad MS-guide med fokus på blåsa och tarm

Nu är den uppdaterade MS-guiden klar och finns tillgänglig att ladda ned på webben. Nytt i denna version är att den fokuserar både på blås- och tarmproblematik i samband med multipel skleros.

Första delen handlar om blåsan och förklarar bland annat urinvägarnas funktion i allmänhet och hur de kan påverkas av MS i synnerhet. Vidare tar man upp problemet med återkommande urinvägsinfektioner (UVI) hur de bäst bör behandlas och framför allt hur de kan förhindras. Fördelarna med terapin Ren Intermittent Kateterisering (RIK) presenteras och likaså tappningskatetern LoFric som är den produkt att föredra då den är både praktisk till sin form och hygienisk med ett handtag att hålla i samt skonsam mot urinröret genom sin unika yta.

Andra delen tar upp matsmältningskanalens funktion generellt och hur den påverkas vid MS. Terapin transanal irrigering (TAI) förklaras ingående med fokus på Navina Systems med dess två produkter Navina Classic och Navina Smart. 

Båda delarna avslutas med var sin personlig berättelse där två kvinnor berättar hur de äntligen fått kontroll över sina liv tack vare LoFric respektive Navina Systems.

Du hittar MS-guiden här