Test

X

Transanal irrigering: Så fungerar det

Transanal irrigering (TAI) är en teknik för att tömma tarmen på ett effektivt sätt. Det innebär att man tömmer ändtarmen och nedre delen av tjocktarmen genom att tillföra vatten i tarmen

children and TAI how TAI works full width

Tillförsel av vatten skapar en massrörelse från den uppåtgående tjocktarmen som hjälper till att trycka ut avföring, vilket förebygger förstoppning. Andra betydande fördelar med TAI är att man slipper lägga lika mycket tid och energi på tarmskötseln, vilket är positivt för både barn, föräldrar och andra familjemedlemmar. Äldre barn och tonåringar kan ofta lära sig att utföra proceduren själva, vilket ger dem mer oberoende och integritet. 

Inga fler olyckor

Syftet med TAI är att återställa en regelbunden och god tarmfunktion så att ditt barn och du själv kan leva ett liv som inte begränsas av tarmproblem. Minskad risk för olyckor ger självförtroende, sparar tid och öppnar upp för ett socialt liv, både för barnet och familjen.

Dags för lek

När ditt barn väl har lärt sig hur irrigering går till och hans/hennes kropp har anpassat sig till metoden bör irrigeringen inte ta mer än 15 till 60 minuter. TAI utförs antingen dagligen, varannan dag eller två gånger per vecka beroende på ditt barns behov.

5 skäl att prova transanal irrigering (TAI) på barn med tarmdysfunktion