Kontroll över avföringsläckage är nyckeln till sinnesro

Lider du av avföringsläckage? I åratal led Fiona i tysthet. Hon vande sig vid att alltid vara beredd och hålla koll på närmsta toalett. En väldigt liten produkt för tarmskötsel var allt som behövdes för att hon skulle få sinnesro.

Lider du av avföringsläckage? I åratal led Fiona i tysthet. Hon vande sig vid att alltid vara beredd och hålla koll på närmsta toalett. En väldigt liten produkt för tarmskötsel var allt som behövdes för att hon skulle få sinnesro.

customImage-min

 

Jag var alltid beredd, konstant orolig för att inte hinna till toaletten i tid vid ett avföringsläckage. Som tidigare college-professor kunde jag vara mitt i en föreläsning och behöva rusa ut ur rummet. Det var pinsamt”, minns Fiona.

Fiona vädjade till läkarna i åratal, och insisterade på att något var fel. Efter många turer med olika undersökningar, fick hon äntligen diagnosen gallsaltsmalabsorption, eller gallsaltdiarré som det också kallas. En diagnos som ofta ger avföringsläckage och diarré. Även om det till viss del var en lättnad att få en diagnos, behövde Fiona fortfarande hitta sätt att hantera sitt avföringsläckage. Inkontinensskydd var ingen långsiktig lösning eftersom det gav henne eksem.

Distriktssköterskan visade henne en ny produkt, Navina Insert. Hon frågade om Fiona skulle vilja prova, och förklarade att det var ungefär som att använda en tampong, fast i ändtarmen. Eftersom hon hade öppna sår som ett resultat av diarrén och ständigt kämpade med att hålla underlivet rent ville Fiona väldigt gärna prova något nytt. Första gången hon använde Navina Insert fick hon hjälp av sjuksköterskan som visade hur hon skulle göra.

"Det tog inte lång stund innan jag helt hade glömt bort att analproppen fanns där. Den är så bekväm - du känner den inte ens! Den är gjord av silikon, så den är flexibel och enkel att sätta in. Jag tycker att den är en fantastisk uppfinning", säger Fiona om Navina Insert.

Sinnesro med Navina Insert

Fiona beskriver också känslan av hur hon tog tillbaka kontrollen och friheten hon fick med Navina Insert. Hon kände sig säker. Nu var hon inte nervös längre i matbutiken eller på bussen. Hennes vänner la också märke till att hon blivit mer social.

Det är underbart att kunna gå ut igen. Jag kan sätta mig ner med en kopp kaffe på ett kafé utan att vara nervös - utan att behöva oroa mig för att det blir obehagligt, pinsamt eller helt miserabelt. Det ger mig så mycket mer frihet att veta att man kan använda analproppen i upp till 24 timmar - det förändrar livet!", säger Fiona.

Fiona fortsätter att lovprisa Navina Insert och tillägger att den är både skonsam och väl utformad. Den är enkel att ta ut och att slänga. Fiona gillar också att hygienen blir så mycket bättre. Att vakna upp mitt i natten med nedsmutsade lakan är historia nu.

Nu har jag kontroll. Jag sover bättre med Navina Insert, eftersom jag känner mig säkrare. Det känns helt enkelt renare och fräschare", säger Fiona.

Hon fortsätter: "Navina Insert har gett mig sinnesro igen. Den är bekväm och enkel att använda. Den är diskret och lätt att förvara också. Några extra i reserv går lätt ner i handväskan. Jag är ett stort fan".

 

Våra berättelser är sanna, men personnamn och bilder kan ha ändrats av integritetsskäl. Tack för din förståelse.

 

Ämnen