Sjukdomar som påverkar blåsa och tarm

Blås- och tarmdysfunktion är ofta relaterad till ett annat tillstånd. Här har vi samlat mer information om sjukdomar som ofta påverkar blåsans och tarmens funktion.

Ryggmärgsskada

En ryggmärgsskada (RMS) innebär en skada på själva ryggmärgen, ibland i kombination med skador på nervrötterna i ryggmärgens lägsta del.

Parkinsons sjukdom

Hur påverkar Parkinsons sjukdom urinblåsan och tarmen? I detta avsnitt utforskar vi de vanliga symtomen, orsakerna och behandlingarna.

Ryggmärgsbråck

Hur påverkar ryggmärgsbråck urinblåsan och tarmen? Här utforskar vi vanliga symtom, orsaker och effekter av ryggmärgsbråck.

Diabetes

Diabetes kan öka risken för komplikationer i olika delar av kroppen, såsom urinblåsan och tarmen. Här utforskar vi varför.

Förstorad prostata (BPE)

Är du man och har haft problem med att kissa och undrat vad det beror på? Här kan du läsa mer om symtom på förstorad prostata. Du får veta mer om vad det är och hur det kan behandlas.

Multipel skleros (MS)

Vid MS attackerar kroppens immunförsvar av misstag myelinvävnaden, vars funktion är att skydda nervfibrerna i centrala nervsystemet och säkerställa en smidig överföring av kommunikation mellan hjärnan och kroppen.

Low Anterior Resection Syndrome - LARS

Low Anterior Resection Syndrome – LARS – är en konstellation av symtom eller problem som du kan uppleva i varierande grad, efter ändtarmscancer. Rektal funktion kommer aldrig att vara exakt som det var före operationen, men de flesta kommer att uppnå en acceptabel funktion.