Forskning och stipendier

Tillsammans kan vi utveckla kontinensvården

Att utveckla kontinensvården är en gemensam strävan mellan vårdpersonal, forskare och MedTech-företag som är verksamma inom kontinensvården. Tillsammans kan vi utveckla nästa generations blås- och tarmprodukter och göra verklig skillnad i vardagen för människor som är beroende av produkterna. 

2017 tog vi initiativet till att starta ACCT - Advancing Continence Care Together, ett forum för vetenskap, industrin och vårdpersonal. Målet med ACCT är att dela, interagera och diskutera hur vi bäst utvecklar kontensvården till fördel för användare världen runt. Inom detta forum organiserar vi årligen ett antal vetenskapliga webbinarier med olika teman. 

Vi bedriver också egen vetenskaplig forskning och finansierar kliniska prövningar och forskarinitierade studier (IIS). 

 

KIinisk forskning

Alla produkter som Wellspect utvecklar genomgår en process där produkternas säkerhet och prestanda utvärderas mycket noggrant. Våra studier är utvecklade av och genomförs av ledande kliniker inom området och i enlighet med Good Clinical Practice (GCP).

Stipendier

Alla ansökningar om stipendier och Investigator Initiated Studies (IIS granskas och hanteras av vårt huvudkontor i Sverige men vi tar gärna emot ansökningar från hela världen.