Hitta en behandling - Hantera tarmproblem

Hitta en behandling för dina tarmproblem

Med rätt behandlingsalternativ kan man hantera många tarmproblem. Oavsett om du har förstoppning, avföringsläckage eller en blandning av båda, kommer du att få hjälp att leva ett liv fritt från oro för olyckor eller andra komplikationer.

Den goda nyheten är att det finns många alternativ för behandling av tarmdysfunktion. Dessa kan handla om konservativa metoder, såsom förändringar i kost eller livsstil, till kirurgiska metoder. Vilket behandlingsalternativ som passar dig beror inte bara på de symtom du upplever utan också på din rörlighet, handfunktion, självständighet, livsstil och naturligtvis personliga preferenser.

Behandlingsmetoderna brukar ofta att visas som en pyramid och din vårdkontakt kommer sannolikt att börja vid basen av pyramiden innan ni arbetar er uppåt tills ni tillsammans hittat en lösning som fungerar för dig.

 

Läs mer om hur Navina produkter för tarmskötsel erbjuder enkla, pålitliga, innovativa och flexibla produkter för tarmskötsel på lång sikt. 

Vad är transanal irrigering (TAI)?

Behandling med transanal irrigering (TAI), ibland även kallad tarmirrigering, är ett alternativ när andra behandlingar som mediciner, kostförändringar och ändrat vätskeintag inte har hjälpt.

Hur man förhindrar avföringsläckage

Alla som lider av avföringsinkontinens vet att både de fysiska och psykiska konsekvenserna begränsar livet och hindrar dig från att göra det du vill. Som tur är finns det hjälp att få.