Vad tycker Alice, 10 år, om Transanal Irrigering?

Alice Tillman brinner verkligen för att sprida kunskapen om TAI - tanken på att andra barn skall behöva stå ut med smärtsamma procedurer på grund av sina tarmproblem, som hon gjorde, gör henne frustrerad när det finns ett alternativ. Hon hoppas att alla barn som behöver TAI skall kunna använda det och kunna ha roligt igen.

Alice Tillman är en glad tjej på 10 år som gillar dans, simning och ridning och som hela tiden blir mer självständig och får större självförtroende. Hennes föräldrar, Anna och Peter, planerar utflykter och semestrar med familjen. De är påtagligt tacksamma för att få den möjligheten, för Alice föddes med en missbildning i matsmältningssystemet som påverkade hennes tarmfunktion och hennes diagnos krävde att föräldrarna tömde tarmen åt henne med hjälp av lavemang. Det gjorde ont, men tack och lov kunde Alice börja använda Transanal Irrigering –TAI, och familjen kunde få livet tillbaka.

Vi frågade Alice vad hon tycker om TAI

Picture2-1Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag började med TAI, men jag kommer ihåg hur bra det kändes jämfört med lavemanget som jag behövde använda förut, och nu mår jag bra.

Jag kan göra nästan allting själv men mamma och pappa är alltid med mig. Jag använder TAI på kvällen, det brukar bli 5 dagar i veckan, det är jättebra tycker jag för innan behövdes det varje dag.

Nu kan jag dansa och rida och det hann jag inte med förut. Jag kan göra allt som mina kompisar gör nu. Jag gillar att dansa och rida, vara med kompisar och att titta på film.

 

Ibland kan det vara lite svårt med TAI, men oftast går det bra, och nu när jag är större kan jag göra nästan allting själv och det är mycket bättre. Det gör inte ont i magen som det gjorde förut med lavemanget och krampen.

Jag är inte rädd och det är inte farligt :)

Det viktigaste för Alice är att det inte gör ont längre, och att hon hinner göra roliga saker - Anna Tillman, Alice mamma

Vi har samlat information från sjukvårdspersonal, forskare, föräldrar och användare. Vi hoppas att kunna öka dina kunskaper och din motivation för att börja använda TAI tillsammans med ditt barn!

 

Ladda ner föräldraguiden om Transanal Irrigering (TAI) för barn

 

Alice använder Navina™-produkter.

Alice familj har fått ersättning från Wellspect för att berätta sin historia.

Ämnen