Peer support Lennart

Lennart är 61 år, bor i Stockholm och är gift och har två vuxna barn. Han arbetar som kock på en lunchrestaurang. Han är alltid pigg på att lära sig nya saker och just nu är det mindfulness som fångar hans intresse på fritiden.

För åtta år sedan drabbades Lennart av ändtarmscancer, något som han idag är helt frisk ifrån.

Lennart har använt TAI med Navina i cirka 5 år. Han behöver terapin efter sin cancersjukdom, som efter operationen gav honom problem med bland annat läckage.

Han fick en introduktion till TAI av en sjuksköterska under sin cancerrehabilitering och det var också då som han för första gången fick se och känna på Navina-produkterna. Även om det vid första anblicken verkade som en omöjlig uppgift att ta sig an, fick Lennart snabbt ordning på terapin.

- Det var en helt ny värld som öppnade sig. Det var fantastiskt! Nu lever jag med den och det fungerar för mig. Jag använder TAI varje dag och nu har det blivit en naturlig del av min vardag. Jag kan göra nästan allt som jag gjorde förr - tack vare terapin.

- Det gick över ett år där jag försökte arbeta och leva ett normalt liv, men jag behövde skynda mig hem från jobbet, låta bli att äta och allt sånt, för det var så jobbigt när jag inte kunde lita på min egen kropp. Det var en hemsk period och det är en sådan befrielse att ha hittat en lösning.

Vad hoppas du kunna ge dem som ringer till dig från Wellspects Peer Support?

- Jag hoppas att jag kan få dem att känna att de har någon att prata med. De har ju tagit ett stort steg bara genom att kontakta oss. Om man har de här problemen kan det ju vara så att man knappt kommer utanför dörren, som också jag hade innan jag fick Navina. Det här påverkar ju vardagen så mycket att det är lätt att bli ledsen och deprimerad, säger Lennart och fortsätter:

- Jag hoppas kunna vara ett slags bollplank för den som ringer, så att den har någon att dela sina tankar med - och få svar. Jag hoppas också kunna ge inspiration och motivation till att fortsätta. Jag tror att jag kan skapa ett förtroende hos andra, för jag har ju också en sådan apparat, som gjort att det fungerar för mig. Jag hoppas det ger lite hopp till andra som ska börja, eller när det känns svårt.

Lennart bekriver sig själv såhär:

  • Glad
  • Positiv
  • Nyfiken på nya saker
  • Lever i och njuter av nuet
  • Tillitsfull