Test

X

Fortsätt leva som vanligt

När du plötsligt står inför behovet av att självkateterisera är det naturligt om det känns som en livsavgörande förändring. Ingenting känns som förut. Men livet går vidare – lite annorlunda, men det rullar på ändå. Att tömma blåsan är något som alla måste göra, på ett eller annat sätt. Med tappningskatetrar slipper du ha en permanent kateter som kan kännas genant eller vara i vägen. Se istället tappningskatetern som ett sätt att förenkla dina toalettvanor. Försök att inte låta den begränsa ditt liv. Se möjligheterna istället för hindren.

Friends sat on sofa having fun leisure full width

Resa

Att resa innebär oftast att upptäcka nya och spännande saker – både om sig själv och omgivningen. Inte minst handlar det om att komma hem med nya intryck och med minnen i bagaget. Resenärer över hela världen funderar över ungefär samma saker: kommer vi fram i tid? Var är passet? Drog jag ur strykjärnet?

En del resenärer kanske också grubblar över saker som: var kan jag hitta en handikapptoalett? Tog jag med tillräckligt med katetrar? Hur ska jag komma igenom tullen med mina katetrar och mediciner?

För dig som hör till den senare gruppen har vi samlat information om att resa med katetrar och andra specialbehov. Du kan också få inspiration av våra resande gästbloggare som delar med sig av sina bästa tips och råd.