Test

X

Välj rätt produkt för RIK

För dig som är nybörjare på kateterisering kan det vara bra att veta varför en viss kateter kan passa dig bättre än en annan.

För de flesta som börjar med RIK (Ren Intermittent Kateterisering) innebär den nya behandlingen en del anpassningar av de dagliga rutinerna. RIK ska kännas som en naturlig del av din vardag och därför är det viktigt att tappningskatetern du använder passar in i ditt liv så att det blir så enkelt och bekvämt som möjligt för dig. Katetern ska vara anpassad efter dina behov, inte tvärt om! Då blir det mycket enklare för dig att göra RIK till en del av ditt liv.


När du ska välja kateter för självkateterisering kan det vara bra att du redan innan du beger dig till mottagningen förbereder några frågor att ställa till din förskrivare. Den här checklistan kan vara till hjälp när du förbereder dig inför mötet.

I de här korta filmerna får du veta mer om vad du bör tänka på när du väljer en tappningskateter som är säker, bekväm och passar just din livsstil. Filmerna visas på engelska.

För kvinnor

För män