Många män har problem med att kissa Manlig blåshälsa

Blåsproblem hos män

Förr eller senare kommer nästan alla män att drabbas av nedre urinvägssymtom (LUTS). För det mesta orsakas dessa av ofullständig tömning av urinblåsan. Känner du igen något av dessa symtom:

  • Nattliga besök på toaletten (nokturi)
  • En svag stråle vid urinering
  • Ökad frekvens av urinering
  • Urinläckage

Du behöver inte tiga och lida

Män är mer benägna att låta bli att söka vård och lider ofta i tysthet. En anledning till att man inte söker hjälp är att dessa symtom ofta upplevs som en normal del av åldrandet. Så är det inte alltid.

Om du upplever något av dessa vanliga problem med urinvägarna skall du börja med att prata med din vårdcentral eller läkare. LUTS kan ha en stark påverkan på ditt allmänna välbefinnande och livskvalitet, det har till och med visat sig öka risken för depression.

Den goda nyheten är att det finns en enkel lösning.

Män och Ren Intermittent kateterisering

Vi har en vision. Alla män med urinvägsproblem skall få möjlighet att förbättra sin livskvalitet. Ren Intermittent Kateterisering (RIK) är en bra lösning för många symtom och diagnoser, och det innebär varken medicinering eller kirurgi.

Om din urinblåsa begränsar dig är RIK det näst bästa sättet att tömma blåsan, eftersom det efterliknar det naturliga sättet att kissa. Det är en enkel teknik att lära sig och kan användas var du än befinner dig. Det hjälper dig att tömma urinblåsan helt och ger dig kontroll över ditt eget välbefinnande.

När du har passerat det första hindret för att lära dig en ny rutin blir RIK en helt naturlig del av vardagen, och du kommer att få ny frihet att göra de saker du vill.

Förstorad prostata (BPE)

Är du man och har haft problem med att kissa och undrat vad det beror på? Här kan du läsa mer om symtom på förstorad prostata. Du får veta mer om vad det är och hur det kan behandlas.

Image of two men biking - to be used with LoFric Origo / BPE campaign

Ren Intermittent Kateterisering (RIK)

Ren Intermittent Kateterisering (RIK) är det näst bästa sättet att tömma blåsan, det sätt som mest liknar det naturliga sättet att kissa. I det här avsnittet kan du titta på animationer för att förstå hela proceduren för RIK, ladda ner kateteriseringsinstruktioner och mera.

LoFric Origo

key:global.content-type: Product

Användarvänlig och säker i en smart förpackning. LoFric Origo är speciellt utvecklad för män och är vikbar till fickstorlek och lätt att bära med sig och använda överallt.

Beställ produktprov