Användarberättelser Hur Sarah upptäckte TAI med Navina

Hur jag hittade en lösning på mina tarmproblen

Alltihop började 2015 när jag vaknade en morgon och upptäckte att min säng var genomblöt. Det var hemskt, och pinsamt eftersom jag delar säng med min man. Jag kämpade med att hantera mina symtom genom att vakna tidigt och byta om innan min man vaknade, men det lyckades inte alltid. Jag skämdes. Jag kunde inte berätta för någon. Jag kunde knappt gå ut av rädsla för "olyckor". Jag använde skydd, hade extra i väskan och till och med ombyteskläder under en period. Till slut gick jag till doktorn och fick många tips som inte verkade fungera på mig.

Att hitta en lösning på mina tarmproblem

Jag blev remitterad till St George's hospital för att träffa en specialist som gav mig behandling med nervstimulering. Det innebar att jag behövde åka till kliniken varannan vecka och fick elektriska impulser till nerverna i anus för att försöka stärka musklerna i området. Det fungerade ganska bra för jag råkade ut för färre olyckor. Men behandlingen varade bara i några veckor och sedan var jag i samma situation som innan jag började behandlingen. Vid ett återbesök blev jag erbjuden TAI. Först verkade det förvirrande, men det var verkligen enkelt att få kläm på hur det fungerade. Det har verkligen förändrat mitt liv.

Hur transanal irrigering hjälper mig att leva det liv jag vill ha

Transanal irrigering tömmer tarmen helt och har även lindrat min IBS. Det har också hjälpt mig att reglera min blodsockernivå (jag har diabetes) vilket var en positiv överraskning. Jag känner mig säkrare när jag går ut. Jag behöver inte tiga och lida längre. Många lider av inkontinensproblem och det borde inte vara något som göms undan och får en att må dåligt. TAI låter mig förbli självständig och
det är det absolut viktigaste för mig

Sarah