Kurstema: Bäckenbottendysfunktion Bäckenbottendysfunktion

Denna kurs hjälper dig att utveckla dina kunskaper om bäckenbottendysfunktion, symtom, riskfaktorer och hantering av symtom från blåsa och tarm.

6 Objekt

 1. Bäckenbottendysfunktion

  key:global.content-type: Artiklar

  Bäckenbottendysfunktion är ett brett spektrum av symtom och anatomiska förändringar relaterade till onormal funktion av strukturerna inom bäckenbottenkomplexet, vilket inkluderar den stödjande fibrösa vävnaden som kallas fascia, blod- och nervtillförseln och i synnerhet bäckenbottenmuskulaturen.

 2. Cystocele

  key:global.content-type: Artiklar

  Prolaps betyder "att falla ur sin plats". Bäckenorganprolaps uppstår när vaginala väggar, livmoder eller båda förlorar sitt normala stöd och faller ur sin plats. Andra närliggande bäckenorgan, såsom urinblåsan eller tarmen, kan vara påverkade och även "släppa" från sin normala position i kroppen. Cystocele är den vanligaste typen av bäckenorganprolaps.

  CID60142
 3. Rectocele

  key:global.content-type: Artiklar

  En rectocele är en utbuktning i den främre eller bakre rektala väggen, där avföring kan fastna vilket resulterar i ofullständig tömning. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om detta vanliga tillstånd.

 4. RIK och TAI kan hjälpa patienter med bäckenbottendysfunktion

  key:global.content-type: Artiklar

  Bäckenbottendysfunktion är vanligt, men det är sällan något man pratar om. I den här artikeln kan du lära dig mer om grundläggande bäckenbottenanatomi och få en beskrivning av symtom och olika behandlingsalternativ, som kan laddas ner och delas ut till dina patienter.

 5. Webinarie bäckenbottendysfunktion

  key:global.content-type: Video

  I det här webinariet kommer du att få höra höra fysioterapeuten , (MCSP., MSc., MPOGP) Julia Herbert prata om bäckenbottendysfunktion, de associerade symtomen och de behandlingsalternativ som finns tillgängliga.