Test

X

Hassan

Här i Norden är tillgången på tappningskatetrar en självklarhet. Men för stora delar av världen är möjligheten till Ren Intermettent Kateterisering (RIK) inte möjlig. På grund av detta är det många unga ryggmärgsskadade i fattiga länder som dör alltför tidigt av njursvikt.

Hassan Balhas, en 35-årig man från sydligaste Libanon har däremot haft en väldig tur. Ett kompisgäng från Norge ser till att han regelbundet får leveranser av LoFric. Detta är en hjälp som har förändrat, och säkerligen också räddat, hans liv.

Hassan – the movie

Detta är berättelsen om Hassan och hur RIK med LoFric räddade hans liv.

Hassan bor i Libanon och har en ryggmärgsskada som härrör från en skottskada 1989. Efter skadan, var den då 17-åriga Hassan hänvisad till ett liv för alltid sängliggande i sitt hem. Hans läkare såg inget större hopp och gav Hassan högst 5-10 år kvar att leva. Efter det trodde man att Hassans hälsoproblem som han led av efter olyckan skulle bli hans död.

Idag, mer än 20 år senare, lever Hassan ett aktivt liv och har mer livsglädje än någonsin. Han är gift med den vackra Maryam och tillsammans har de en son. Allt detta har varit möjligt tack vare RIK-terapin och LoFric-katetrarna.

Detta är en sann historia om kärlek, RIK och livskvalitet.